B-E-S-T

Suspension?

A suspension is the act of suspending a human body from hooks that have been put through body piercings. These piercings are temporary and are performed just prior to the actual suspension.

Suspension på Wikipedia


Hvor stammer suspension fra?

Af historisk dokumenterede suspensions findes kun vidnesbyrd fra den indiansk amerkanske Mandan stamme, hvor krigerne gennemgik et ritual, Okipa, hvor de ikke spiste, drak eller sov i 4 dage, hvorefter de, uden at måtte fortrække en mine, fik sat træspyd gennem brystet og ryggen, og blev hængt i disse fra loftet i hytten. Hertil blev der sat yderligere tunge vægte fast i deres ben. Krigerne hang i krogene til de besvimede, blev pillet ned at de tilstedeværende og deres opvågning blev overværet og betragtet som Åndernes accept af krigeren. Efterfølgende ville krigeren tilbyde sin venstre lillefinger til Ånderne, der blev hugget af og slutteligt blev krigerne sat til at gennemføre et løb gennem landsbyen for at afgøre hvem den stærkeste af krigerne var.

Gennemførte man dette ritual to gange var krigeren sikker på at overgå i stammens historie.
Det sidste Okipa ritual blev afholdt i 1889.

I Indien og Sri Lanka har man også en lang tradition for suspension. Se blandt andet denne video: Humans on Hooks

Skønt den Nordiske Mytologi ikke er at betragte som historisk dokumenteret findes lignende ritualer også her. Odin hang på et spyd, formentlig hans eget spyd Gungnir, i ni dage uden mad og drikke for at opnå indsigt i Jætternes slægt og verdens hemmelige viden.

Suspension i det offentlige i dag ses oftest i forbindelse med shows, freak shows, og performance art.

Hvorfor bliver suspension dyrket i dag?

Folk har deres egne bevæggrunde til at ville suspendes. Her kan blandt andet nævnes overvindelse af frygt, rusen fra adrenalin og endorfin frigivelsen i kroppen, fascinationen af at kroppen kan holde til det, en “manddomsprøve”, men også som et meditationsmiddel for at opnå højere spirituel bevidsthed.

Hvis man snakker med folk fra B. E. S. T., samt deltagerene, vil man hurtigt blive besvidst om at bevæggrundene til suspension kan tage mange former. Vigtigst af alt bliver folks grund til at blive suspended respekteret ligeligt.

Hvem prøver suspension?

Majoriteten ville sikkert ikke tro det, men vi har mænd og kvinder i alle aldre, fra alle baggrunde, sociale, økonomiske som etniske. Nogen har længe gået og overvejet det, andre har lige set det eller hørt om det.
Vi er vant til folk der har prøvet det 100 gange, men i ligeså stor grad folk der er helt grønne med al den nervøsitet der hører sig til – vi har prøvet det hele før 🙂

Mere læsestof:

The Therapeutic Experience of Being Suspended by Your Skin – artikel om oplevelsen og bevæggrundene bag suspension

suspension.org – international Suspension Alliance, ISA

Wings of Desire – aka. Oslo SusCon

suspensions-blue

 

Gem